Náš příběh
Restaurace Sůl a Řepa je jedinečné propojení gastronomie a přírody. Základ naší kuchyně totiž nezačíná u plotny, ale u našich lokálních farmářů na poli. O to více si každé suroviny vážíme a snažíme se ji zpracovat beze zbytku. Nakládáme, sušíme, fermentujeme…
I když se zdá, že restaurace je jen pro milovníky zeleninových pokrmů, nenechte se zmást. Jídlo si u nás vybere opravdu každý, ať je to náročný „masožravec“, vegetarián nebo vegan.
Šéfkuchař Pavel Drdel
Kuchařem se chtěl stát od malička. Proto si tento obor zvolil jako svůj životní a věnoval se mu i v učení. Po nějaké době se odstěhoval do Itálie, kde právě začalo jeho kulinářské umění. Vaření v Itálii a následně i v Německu ho také dovedlo k absolvování krátkých stáží v michelinských restauracích, kde své zkušenosti výrazně obohatil. Po návratu do České republiky vařil v několika restauracích a na podzim roku 2017 se stal spolumajitelem a zároveň šéfkuchařem restaurace Sůl a Řepa ve Strakonicích.